8. nagybӧjti gyalogos zarándoklat Nagymartonba

Nagymartoni Szent Márton-templom

8. nagybӧjti gyalogos zarándoklat Nagymartonba

Kezdet
Befejezés

A Via Mariae /Mária Út/ Polgári Társulás mindenkit szeretettel meghív 2019. április 13-án /szombat/ a 8. nagyböjti gyalogos zarándoklatra az ausztriai Sopronkertes (Baumgarten) és Nagymarton (Mattersburg) kӧzӧtt, melynek távolsága 10 km.

Zarándok gyűjtőbusz indul a zoboralji Alsóbodokról Nyitra, Nagykér, Pered, Dunaszerdahely érintésével. Érkezés a Fertő-tó ausztriai vidékére 10:00 körül, ahol a nezsideri (Neusiedl am See) Kálvárián keresztutat járunk. 12 óráig csatlakozunk a gyalogos zarándokokhoz Sopronkertesen, a pálos kolostorromoknál, mely egyben Szűz Mária búcsújáróhely is.


A szentmisére a nagymartoni Szent Márton-plébániatemplomban kerül sor, melyet a helyi plébános és Pál László atya mutatnak be. A szentmisét követően agapé/szeretetvendégség/ lesz.


A zarándoklaton a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük a részvételüket és busz igényüket jelezzék legkésőbb április 1-ig.


A zarándoklaton mindenki saját felelősségére vesz részt, az út során az ellátásról, /étel, ital/ esetleg biztosításáról /saját megítélése szerint/ maga gondoskodik. A zarándoklat rossz időben, eső/hófúvás esetén is megrendezésre kerül.


Jelentkezés: Patay Péter 0908 132 086, Méhes Richárd 0915 112 564