Bejárások és munkazarándoklatok Érsekújvár és Márianosztra között

2014 áprilisában illetve májusában valósult meg az Érsekújvár – Udvard – Csúz – Fűr – Kürt – Szőgyén – Kéménd – Szalka – Márianosztra útvonal bejárása az udvardi és a kürti cserkészek segítségével. Megkeresték az bejárások során a legideálisabb útvonalat, ami lehetőség szerint csak keveset megy a földutakon.

Június 7-én, 14-én és 21-én Török András, VM koordinátor a társaival gyalogos munkazarándoklatokat valósítottak meg Érsekújvár és Márianosztra között, mely majdan a máriavölgyi és a sasvári zarándokút közös részét fogja alkotni.

A bejárások és a munkazarándoklatok gyalogosan és kerékpárokon történtek meg. Kerékpárokon is, mert így több kilométert lehet megtenni a bejárás során, mint gyalogszerrel. A bejárások során a résztvevők élményekkel és sok tapasztalattal gyarapodtak.

A 2014. júliusi márianosztrai gyalogos zarándoklat miatt is szükség volt a bejárásokra, hiszen így meglett azaz útvonal, amin a zarándoklat haladni fog. Az út során már Török Andrásban, a zarándoklat szervezőjében is összeállt a majdani program és megbeszélések, egyeztetések során a részletek is rögzültek.