Zarándokok

Zarándokesemények a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitására

Közel nyolcszáz fővel zarándokolt a Mária Rádió és a Mária-út a Belvárosi Főplébániától a Hősök terére, a NEK nyitó miséjére.

A zarándokok a Belvárosi plébániatemplom előtt átvehették a zarándokénekes füzetet, zászlót és vizet. A templomban Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária-út koordinátora köszöntötte a zarándokokat, majd dr. Csókay András tanúságtételét hallgathatták meg a résztvevők. Osztie Zoltán atya áldása után rendőri felvezetés mellett énekelve indultak Krisztus urunk ünneplésére.

A Zrínyi utcán keresztül a Boldogasszony Anyánkat énekelve érkeztek meg a Szent István-bazilika elé, ahol dr. Csókay András olvasta fel a Székely János püspök atya által a Rózsafüzérhez írt elmélkedéseket, Simorjay Emese színésznő, és önkéntesek imádkozták felváltva a rózsafüzért.

Békében és hatalmas örömben érkeztek meg a Dózsa György utcánál felállított szektorkapukhoz, amelyeken keresztül a Mária Rádió és a Mária-út csoportja a Műcsarnok előtt kapott helyet. Együtt, egy nagy közösségben felemelő érzés volt a zarándokoknak részt venni a nyitómisén.

A mise után tizenkilenc órától a Szent István-bazilika előtti nagyszínpadon mutatkozott be a Mária-út. Vetítésre került a zarándokdalának videoklipje, a Mária-útról készült rövid dokumentumfilm, majd élőben kapcsolták a máriagyűdi szakasz zarándokait, akik személyesen meséltek friss tapasztalataikról.

Székely János püspök atya mesélt élményeiről, és a Zarándok belső útja című könyv születéséről, Szabó Miklós ifjú zarándok pedig elmondta, hogy szerinte mi a különbség egy zarándoklat és egy kirándulás között. Dávid Zsuzsi önkéntes mesélt arról, hogy reformátusként milyen Csíksomlyóig egyedül elzarándokolni, majd Martos Levente Balázs atya a Szentírásból hozott Illéshez és Máriához fűződő „zarándoklatokat”.

A Mária Út és a Mária Rádió ezúton is köszöni önkéntesei szolgálatát, és a töretlen lelkesedést. Szeptember 11-én és 12-én is lesznek szervezett zarándoklatok Budapesten!
Aki szeretne csatlakozni, az alábbi oldalon talál részletes információkat.

(A Mária-út sajtóközleménye)

 

(Ez a cikk a Felvidek.ma honlapján jelent meg: https://felvidek.ma/2021/09/zarandokesemenyek-a-nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-nyitasara/)