Kép: Mária Rádió

Nyolcszázan zarándokoltak keresztül Budapest belvárosán

Közel 800 fő zarándokolt keresztül Budapest belvárosán – írja a Mária Rádió. 

A templomban Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária Út koordinátora köszöntötte a zarándokokat, majd dr. Csókay András tanúságtételét hallgathatták meg a résztvevők. Osztie Zoltán atya templom bemutatója és áldása után rendőri felvezetés mellett énekelve indultak Krisztus urunk ünneplésére.

A Zrínyi utcán keresztül a Boldogasszony Anyánkat énekelve érkeztünk meg a Szent István Bazilika elé, ahol dr. Csókay András olvasta fel Székely János püspök atya által a Rózsafüzérhez írt elmélkedéseket, Simorjay Emese színésznő, és önkéntesek imádkozták felváltva a rózsafüzért.

Békében és hatalmas örömben érkeztek meg a Dózsa György utcánál felállított szektorkapukhoz, amelyeken keresztül a Mária Rádió és a Mária Út csoportja a Műcsarnok előtt kapott helyet. Együtt, egy nagy közösségben felemelő érzés volt a zarándokoknak részt venni a nyitómisén.

A Mária Út és a Mária Rádió ezúton is köszöni önkéntesei szolgálatát, és a töretlen lelkesedést. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére érkező zarándoklatok menetrendje itt érhető el.

(Mária Rádió)

(Ez a cikk a Felvidek.ma honlapján jelent meg: https://felvidek.ma/2021/09/nyolcszazan-zarandokoltak-keresztul-budapest-belvarosan/)