Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége alakult

Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége alakult

Megalakította a Mária Út Európai Hálózatának Szövetségét öt ország kilenc jogi személyiségű szervezete 2021.03.25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján.

A Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége (angol rövidítéssel EUNAM) megalakulásának célja a Mária tisztelet zarándok és búcsús hagyományának nemzetközi szintű megjelenítése, Közép-Európa zarándokútja, a Mária Út egységes képviselete és fejlesztése.

Az alapító tagok Ausztria, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia területén működő civil szervezetek, vállalkozások és egyházi jogi személyek.

A tagok Alapító nyilatkozatukban megfogalmazták: „célunk, hogy az európai kulturális és szellemi örökség, valamint a Mária-tisztelet közvetítésével a népek jobban ismerjék fel egymásban az értéket, az Istent kereső emberek eligazítást kapjanak hitük jobb megismeréséhez és életre váltásához, a közös, alapvető értékek növeljék egymás jobb megismerését és a kölcsönös tiszteletet, és fejlődjön a különféle nemzetiségű személyek, főleg a fiatalok közötti személyes kapcsolat.”

A nemzeti szervezeteket tömörítő EUNAM feladata, hogy közös erővel világi turisztikai programmá alakítsa a Mária Út zarándok eseményeit, európai léptékű egységes rendszerré szervezze az útvonal-hálózatot, élénkítse a zarándok- és vallási turizmust.

Az EUNAM megkezdi a hálózat építését, új partnerek bekapcsolódásának szervezését egész Európában. Az EUNAM célja az is, hogy a Mária Út Európai Kulturális Út legyen, s ezzel a spirituális célokon túl a gazdasági, kulturális fenntartható fejlődést, illetve a környezetet nem terhelő turizmus erőteljes fejlődését is szolgálja.

(Ez a cikk a Felvidek.ma honlapon jelent meg: https://felvidek.ma/2021/03/maria-ut-europai-halozatanak-szovetsege-alakult/)