Az új komáromi hídnál

Két keréken a Csallóköz keleti végébe, Révkomáromba

Október elején két napos kerékpáros zarándoklatra került sor, mely a Csallóköz keleti végébe, Révkomáromba irányult. A tervezett zarándoklatkezdő szentmise a bakai Mindenszentek-templomban elmaradt, mivel ezt a járványügyi feltételek nem tették lehetővé.

A kerékpáros zarándokok már 8 óra előtt a templomnál gyülekeztek és rózsafüzért mondtak a templomban. 10 zarándok indult útnak Bakáról, ahol zarándokáldásban részesültek. Az út során a Duna menti kerékpárúton, az Eurovelo 6-on haladtak a célpontjuk felé.

A reggeli órákban hűvös volt és szinte egész nap szembeszél fújt, de a nap folyamán ki is sütött a nap. A töltésnél csatlakozott hozzájuk még egy doborgazi házaspár. Az egyik zarándoktársuk csak Medvéig kísérte őket. Szap felett kicsit megpihentek, majd folytatták az útjukat.

Megcsodálták a csicsói holtágat, ahol még két zarándok csatlakozott hozzájuk. Csodálatos látványban volt részük, amikor figyelték miként kanyarog a bicikliút a Duna mellett és láthatták a széles Dunát a fák között fel-felbukkanni. Nagykeszinél a Dunára szép rálátás nyílt és látták a gönyűi kikötőt is.

A Csallóközaranyoshoz tartozó Léli-szigetnél, Nagylélen megálltak egy hosszabb pihenőre és egy kis harapnivalóra. Délután 4 óra körül érkeztek meg az új Duna-híd közelébe, ahol megcsodálták a új hidat és fényképezkedhettek vele.

Révkomáromban elfoglalták a szállásukat. A Szent András-bazilikában részt vettek a szentmisén, melyet Róbert atyával egy vietnami és egy olasz atya mutatott be. Róbert atya üdvözölte a kerékpáros zarándokokat. A szentmise után megvacsoráztak, majd nyugovóra tértek.

Az éjjel egy hidegfront érkezett, mely során reggelre sok eső esett. Volt, aki a városban nem éjszakázott és hazament.

A reggeli után elindultak a Szent Rozália-templomba, ahol sajnos már nem igazán volt hely a létszámkorlátozás miatt, ezért csak páran vettek részt ezen a szentmisén, azok, akik a szentmise után hazaindultak a vonattal.

A többiek egy kis sétát tettek a városban és megnézték a vár tövében működő kisállat börzét. Ezek után pedig részt vettek a bazilikában a szlovák szentmisén.

A szentmise után összeszedelőzködtek és útnak indultak hazafelé. A délelőtt folyamán a szélnek köszönhetően felszáradt a leesett eső. Erős szembeszelük volt, de ezekért a viszontagságokat kárpótolta őket, hogy hétágra sütött a nap.

Kisebb pihenőkkel érkeztek meg Csicsóra, ahol a faluba bemenve egy étteremben megebédeltek. Innen páran folytatták az útjukat a Duna mentén, néhányan pedig Alistál és a nagymegyeri vasútállomás felé vették az irányt.

Sok élménnyel gazdagodva érkeztek haza egy kétnapos kerékpáros zarándoklat megtétele után, mely során valamivel több mint 100 kilométert tettek meg.